Nakkekotelett 🥩

med grønnsaker, fetaost og grønnkålchips

Ingredienser

1 Person

Ingrediens Pris
Estimert total pris
42.91 kr
2stk Potet 🥔
3.99 kr
2.00 kr/stk
50g Grønnkål 🥬
11.63 kr
232.67 kr/kg
2stk Gulrot 🥕
5.47 kr
2.74 kr/stk
1stk Løk 🧅
1.64 kr
1.64 kr/stk
1stk Nakkekoteletter 🥩
4.00 kr
3.99 kr/stk
1ss Smør 🧈
1.98 kr
131.80 kr/l
50g Fetaost 🧀
11.22 kr
224.50 kr/kg
1ss Timian 🌿
🤷
1ss Olivenolje 🫒
2.97 kr
198.00 kr/l

Fremgangsmåte

1. Kutt opp poteter 🥔 og gulrøtter 🥕 i biter. Kutt opp løken 🧅 i båter. Legg grønnsakene på et stekebrett. Krydre med salt og pepper og timian. Stek grønnsakene midterst i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter.

2. Legg grønnkålen 🥬 i en bolle. Tilsett olivenolje 🫒 og salt og bland med hendene til alle bladene er dekket. Fordel grønnkålen jevnt utover et stekebrett. Dette stekes sammen med resten av grønnsakene de siste 5 minuttene. Plasser brettet nederst i ovnen.

3. Brun smør 🧈 i en stekepanne. Krydre kotelettene 🥩 med salt og pepper og stek dem i smøret på middels varme i 3-4 minutter på hver side. La kotelettene hvile i pannen 5 minutter før servering.

4. Dander alt på en tallerken, topp med grønnkålchips 🥬 og fetaost 🧀.

Næringsverdier

Næringsstoff Per 100g
Kalorier 3817.4 kcal
Energi 15833.7 kj
Protein 195.2 g
Fett 287.1 g
Mettet fett 169.4 g
Enumettet fett 17.9 g
Flerumettet fett 2.1 g
Karbohydrater 82.6 g
Sukkerarter 53.6 g
Salt 29.4 g
Kostfiber 46.6 g
Stivelse 5.9 g
Sukkeralkoholer 0.0 g
Estimert total vekt: 430g ()